Kategorisera | Bildspel, Ungdom

Ungdomslägret

Det var med förväntan att 11 ungdomar i åldern 9-16 år mötte upp på Wången torsdag morgon till två dagars ridläger i Gneistis regi med instruktör Camilla Hed. Lägret var en del i aktiviteten Hästlov där anordnas på flera orter i landet genom HNS.

Torsdagen inleddes med en Trail-bana i ridhuset, olika moment som att gå över presenning, rulla stor boll, hoppa över bom, gå över lastpall m.m. På eftermiddagen fortsattes i ridhuset med lite mera fart, fläkt och lite mera hoppning. Ungdomarna var indelade i 2-3 grupper och varvade ridning med mat, fika och pyssla om hästarna.

Gemensam middag torsdag kväll där vi vuxna blev förvisad till et eget vuxen bord 😊

Camilla fick äran att rå om alla under kvällen där de inte var mera trötta än att turen gick till stallet för att lära sig att dela manen på hästarna. Lite trötta var de allt och ”ridfröken” Hed rapporterade nöjd dagen efter att det var ro i stugan vid 22-tiden.

Fredag var det upp tidigt och mata både hästar och ungdomar. Gruppen delades i 3 och lektionerna genomfördes i paddocken utomhus, en del fokus på balans på förmiddagspasset.

Efter lunch var det Hästlovs aktivitet med tipspromenad och Hästlovs material delades ut med bland annat hur man kan göra klimatsmart i stallet.

Lägret avslutades i ridhuset med kadrill ridning, imponerande att se hur fokuserade alla var.

Allt som allt ett väldig lyckad ungdomsläger där gav mersmak för både deltagare och vi förälder. Jätte roligt att se våra ungdomar utvecklas och glädjas med hästarna.

//HS mamma till en salig nöjd och trött tjej

Lämna svar

Kalendarium

2017
18-19 februari Kurs för Gudmundur Einarsson, Wången
24 februari Vintertölt, Wången
29 april Grundkurs i natural horsemanship, Tullus
14 maj Grundkurs i natural horsemanship, Tullus
25 maj Gaedingakeppni SM-kval, Wången
2-4 juni Gneistis SM-kval, Wången
6 juni Grundkurs i natural horsemanship
18-20 Augusti 3-dagars, Wången
8 september Föreläsning för Haffi Gislasson     8-10 september Kurs i ridning och självkänsla
15-17 september Gneisti Open