Kategorisera | Avel, Bildspel

Avelspriser 2018

Nu är det snart dags att utse årets gneistiavelshäst samt gneistiavlare! Alla Gneistimedlemmar som har visat sina uppfödningar under året 2017 kan skicka in sina bedömningsresultat till maarit_friman@hotmail.com för att kunna vara med i beräkningen.

Årets Gneisti avelshäst samt årets Gneisti avlare

För att främja avelsarbetet i Gneistiland och för att uppmuntra uppfödare att avelsbedöma sina uppfödningar har Gneisti instiftat två utmärkelser. Årets Gneisti avelshäst samt årets Gneisti avlare. Utmärkelserna utdelas vid Gneistis årsmöte.

Kriterierna är att bl.a. att hästarna skall vara uppfödda av Gneisti huvudmedlem. Uppfödaren skall bo och verka i Gneistiland, det år hästen visas. Ägare och avelsvisare kan vara annan person.

Regelverk årets Gneisti avelshäst, läs här
Regelverk årets Gneisti avlare, läs här

Gneistis huvudmedlemmar som har haft egna uppfödningar till bedömning under året , får gärna maila bedömningsresultaten till Maarit Friman som är ansvarig för uträkningarna.
E-post: maarit_friman@hotmail.com

SIFs avelsmål

Avelsmålet för islandshästrasen är en modig, stark och hållbar ridhäst, med mycket gott lynne, som är samarbetsvillig och arbetsvillig, är fyrgångare (skritt, trav, tölt, galopp) eller femgångare (+ flygande pass), med taktrena, spänstiga och vägvinnande rörelser i alla gångarter, med naturlig balans och bra undertramp, som bär sig väl under ryttare. Den skall ha ändamålsenlig exteriör och stark utstrålning. Den typiska robustheten, den rikliga behåringen med mycket skyddshår samt den stora färgvariationen måste alltid bevaras.

Lämna svar

Kalendarium

2018
27 feb 
Årsmöte
5-6 maj Gaedingakeppni
19-20 maj Vårkval nivå 2
15-17 juni Wången Icelandic Open nivå 1
15-16 juni WIO Light nivå 4
11 aug Gaedingakeppni prova på
8-9 sept Gneisti Open
22-23 sept Gneisti prova på tävling